Bu işi çoğunlukla bilinçsiz yaptığımızın ilk ve en önemli kanıtı yemek yemeye yeteri kadar vakit ayırmıyor olmamız. Yediklerimizin, sindirimin ilk basamağı olan ağzımızda geçirdiği süre genelde normalin oldukça altında. Bu yüzden yeterince çiğnemiyor, yiyecekleri olması gerektiği kadar öğütmüyor ve enzimlerin bunları sindirmesine müsaade etmiyoruz. Artan yeme hızı ile tokluğu tetikleyen mide salgıları henüz beyine ulaşamadan ve kan şekerimiz daha yükselemeden çoktan ihtiyacımızın ötesinde yemek yemiş oluyoruz.
Çünkü bir yandan önümüzdeki yiyeceği tüketirken diğer yandan maillerimize bakıyor, borsadaki hareketleri kontrol ediyor, sosyal medyayı ya da YouTube kanallarını izliyor, ya da duygusal açlığı doyurmak için buzdolabını açıp gözümüze çarpanları hızlıca tüketiyoruz.
Bu tarz bir beslenme alışkanlığı sağlığınızı her yönüyle etkileyeceği için uzman kişilerden destek alabilir, kliniğimizdeki uzman ekibe danışabilirsiniz!